Любопитна информация за печатите

Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)

 

Внимание!

Поради зачестили копирания на текстове, снимки и други материали предмет на интелектуална собственост на Печат.БГ, съветваме всички наши настоящи и бъдещи клиенти, да подхождат предпазливо към поръчка от интернет магазини с непроверен или неясен фирмен произход.

Екипът на Печат.БГНовата лимитирана серия на Colop за 2013г. е вече тук

Линк към темата: Печати-Емагазин   Печати - инфоЕкипът на Печат.БГ посети световният изложбен панаир Paperworld 2013 в град Франкфурт - Германия

Линк към темата: Paperworld 2013Вашатa ИДЕЯ за Принтер Линията


Линк към темата: Печати Colop new ideas Printer LineЛазерно гравирани печати


Линк към темата: Как се изработват лазерно гравирани печати

Новият Printer "C" серия !

Линк към темата: Печат "compact" серияMicroban® и COLOP– един силен отбор - печати с антибактериална защита

 Microban® PrinterLine - Печати с антибактериална защита

Линк към темата: Печат MicrobanСПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ на Printer серия за 2011 година

“Течно дърво” /”Liquid Wood”/

Природата във Вашия офис 

Линк към темата:  Печати от "течно дърво"

Различните видове печати

Гумен печат, известен още като печат е продукт, в който някакъв тип мастило от боя или пигменти се прилага към изображение или модел, който е бил издълбан в различни форми - лазерно гравирани или вулканизирани, върху парче гума или полимер. Самите клишета често се монтират на по-стабилен предмет, например дърво, пластма или механизми. Мастилото покритие се притиска към клишето, като посредством това то се омастилява и може да пренесе отпечатакът върху желаната повърхност. Средата е обикновено някакъв вид плат или хартия.

Друг вид печати са восъчните, при които посредством разтопяването на восък, използвате метално клише, с което натискате и оформяте отпечатъка. Това са първите и най-ранни печати използвани в повечето случаи за запечатване на писма и други важни документи. Днес честото подпечатване на редица документи е наложило използването на мастило, като по този начин не се променя дебелината на листа хартия, но и свежда до минимум както времето, така и разходите по подпечатване.

Трети популярен вид печати са т.н. релефни печати. При тя се използват 2 бр. клишета, изработени от пластмаса или метал. С прилепването им оставят траен релефен отпечатък (щамповане) върху хартиения носител. Най-широко приложение имат в нотариалните кантори и др. институции, при които защитата от фалшифициране е от изключително значение.


Колоп "Classic Line"

Colop Classic Line  качествен продукт, който е предназначен за честа употреба. Балансираната комбинация от няколко материала гарантира висока стабилност и гладко движение на плъзгащите части, като придава на устройството атрактивен и модерен цялостния вид. Солидна и красиво оформена метална рамка. Плавно и тихо прилагане.
Мастилото изсъхва бързо, за да се предотврати размазване на отпечатака.

Джобни печати

Джобният печат е „печата спътник” – той е винаги с Вас, в джоба, чантата или жабката на колата по всяко време.
С него улеснявате Вашата мобилност без излишни утежнения. Посредством иновативния механизъм, отварянето му става с натискането на един бутон. Корпусът осигурява стабилен отпечатък върху желаната повърхност. Варира в различни цветове, като дори има и хром версия.

Колоп "GreenLine"     

За производството на пластмасови части на серията „green line” се използва основно рециклирана пластмаса. Този материал се произвежда от пластмасови отпадъци, които се събират и преработват в гранули. COLOP са закупили тези рециклирани пластмасови гранули от австрийски производители.
Дървен материал и дървени дръжки, които се използват в Classic Line са от европейски бук. Тя идва от устойчиво управлявани гори, които имат международно признати КФН сертификат. Forest Stewardship Council (FSC) е международна нестопанска организация, която създаде първата система за сертифициране на устойчиво горско стопанство, което поддръжа и развива.
Използваните материали за картонени опаковки са от  100% рециклиран картон.