Често задавани въпроси

Рейтинг: 4.2 от 5 / Гласували: 5 глас(а)

Информация 

Поръчка и конфигуриране

Как да направя поръчка?
Подробно описание за целият процес на поръчка можете да намерите ТУК

Какво става след като направя поръчка?
След направата на поръчка в нашият интернет магазин, Вие ще бъдете уведомени посредством и-мейл. В него ще откриете всички детайли относно направената от Вас заявка. Когато започнем изработка на поръчката, системата ще Ви извести отново, както и когато я изпратим. Във всеки един момент Вие ще можете да проверите статуса на направената от Вас поръчка. Ако всички данни са попълнени коректно, ние ще изработим и изпратим избраният от Вас артикул.

Какви документи са нужни за направата на печат?
За стандартни печати (вярно с оригинала, одобрено и т.н.) не се изискват документи и поръчката е стандартна. За On-line поръчка на печати през нашият интернет магазин е нужно да попълните коректно всички полета и да се съгласите с общите условия за ползване на сайта. За изработката на фирмен печат, който ще бъде взет или поръчан от наш офис (на място) е нужно да представите документ (Удостоверение от агенцията по вписвания, Документ за самоличност, Възлагателно писмо, Пълномощно или др.), с който да удостоверите правото си да Ви бъде изработен такъв. Ако адреса за доставка съвпада с този по регистрация на фирмата или лицето което поръчва е пряко свързано с нея, то документ за изработката на печат не е нужен. За печати на лекари, болници, медицински центрове и др. се изисква документ, с който да бъде удостоверено право на изработка. Печат.БГ е в правото си да отмени поръчка, по преценка на администратора.

Качествени ли са печатите, които предлагате?
Отговорът ни е ДА! Селекцията от продукти, които предлагаме е изградена от утвърдени фирми, доказали предимствата и качествата на техните продукти в цял сват. Умишлено не предлагаме продукти със съмнителен или некачествен произход, тъй като не желаем да експериментираме както с нашата репутация, така и с времето и доверието на нашите клиенти. Материалите, суровините и машините, които използваме гарантират дълъг експлоатационен период и перфектен отпечатък на всеки един печат изработен от нас. Използвам само сертифицирани материали от Colop Austria!

Можете ли да изработите дубликат на съществуващ вече печат?
Да, можем.
Нужно е да предоставите отпечатък, който след оценка от наша страна ще бъде пречертан и изпратен за одобрение от страна на клиента. Цената за предпечатна подготовка се определя на база сложността и времето, което е нужно за изработка.

С какво е по-добра лазерната технология от полимерната за изработка на печати?
Лазерната технология е доста по-прецизна при самата изработка, което се отразява и на качеството на крайния отпечатък. Нашата лазерна машина е сертифицирана от производителя за изработка на печати, което гарантира 1:1 изработка без промяна. Гумата за гравиране е екологично чиста с висока устойивост във времето. Някои видове гума притежават сертификат за поставяне върху храни.

Мастилата в печатите опасни ли са за здравето?
Не. Всички мастила са съобразени с действащите директиви в ЕС. Всички те са произведени на база водна основа и не представлявт риск за Вашето здраве.


Доставка и плащане
 
Доставяме до всяка една точка на България. Плащането може да бъде направено в брой при получаване (наложен платеж), по банков път или с карта.
За доставки използваме куриерски фирми, които определят сроковете и времето за получаване на всяка една пратка. Обичайното време за доставка е 1 работен ден, но Печат.БГ не носи отговорност за забавяне на услуги по доставката от трети страни.
Обичайното време за получаване е в интервала от 9,00 до.17,30. Всяка една поръчка за печат или визитни картички е с опция за експресна изработка.
Всички посочени цени в интернет магазин Печат.БГ са с вкл. ДДС и пълна окомплектовка за нужното фунциониране, т.е. ако поръчате печат към него ще има изработено лазерно гравирано клише (В цената не е включена допълнителна предпечатна подготовка).
Пощенските разходи са безплатни за поръчки над 100 лева.

Време за изработка
 
Стандартното време за изработка за поръчки с получаване от наш офис е 12 часа. В случай, че се нуждаете от експресна изработка, минималното време за изработка на печат е 10 минути. Такъв тип услуга е възможна на място в офиса ни и се заплаща с допълнително оскъпяване.. Времето за изработка на инивидуални поръчки започва да тече след одобрение на проектите от страна на клиента.
 

Изисквания към файлове за печат
 
За да бъде изработен печат с максимално качество, препоръчваме на нашите клиенти да предоставят своите пректи във векторен формат. По този начин ние гарантираме максимална прецизност на изпълнението с точност до 10 микрона. В случай, че това не е възможно, можете да изпратите проекта си и в други формати, но с максимално високо качество. Ние препоръчваме: файл с мин. 400 DPI, PDF формат CDR EPSJPG TIF . Ако това не е възможно, може да бъде използван нашият онлайн конфигуратор за печати. Той е разработен с идеята да улесни конфигурирането на персонален или фирмен печат, като гарантира уникалност и постигане на желан вид. За всички други въпроси, моля обръщайте се към нас на тел. 070011977 или info@pechat.bg

Изисквания към файлове за визитни картички

За да бъдат изработени визитни картички или други печатни материали с максимално качество, препоръчваме на нашите клиенти да предоставят своите пректи във векторен формат. По този начин ние гарантираме максимална прецизност на изпълнението. В случай, че това не е възможно, можете да изпратите проекта си и в други формати, но с максимално високо качество. Ние препоръчваме: файл с мин. 400 DPI, PDF формат CDR EPSJPG TIF . Ако това не е възможно, може да бъде използван нашият онлайн конфигуратор за визитни картички. Той е разработен с идеята да улесни конфигурирането, като гарантира уникалност и постигане на желан вид. За всички други въпроси, моля обръщайте се към нас на тел. 070011977 или info@pechat.bg
За визитни картички с подаден дизайн от клиента, трябва да бъдат спазени няколко критерии. Тях можете да видите ТУК

Гаранция
 
Всеки един продукт изработен от Печат.БГ е носител на качество. Ние вярваме, че най-важното за всеки бизнес е удовлетвореността на неговите клиенти, затова полагаме големи усилия да внедраваме нови услуги и продукти. Ние сме единствения производител на пезати в България, който е под пряк контрол на Colop Austria.
Всяко клише за печат е с гаранция от 5 години.

Качеството има значение и то е при нас!
От Екипа на Печат.БГ