Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)

Microban® и COLOP – един силен отбор - печати с антибактериална защита

 Microban® Printer Line - Печати с антибактериална защита

В последните проучвания сред потребителите, 69% от анкетираните съобщават, че антибактериалните продукти биха донесли важна полза за потребителите.

Търсенето на продукти с вградени антибактериални защита - особено за офис консумативи - бързо се разраства.

 Антибактериалната защита при печатите – за първи път, въведена от COLOP 

COLOP ще бъде първата глобална марка печати, който предлага продукти с вградена антибактериална защита.

Договор със световния лидер на пазара за технологии Microban®

COLOP и Microban ® Интернешънъл ООД подписаха договор за разработване на стратегически съюз в сектор печати.

Microban Интернешънъл ООД е световен лидер в производството на вградена антибактериална защита при продукти за растителна защита, трайни инженерни антибактериални решения за потребителите, промишлени и медицински продукти в целия свят.

 Информация за Microban®

Microban ® антибактериална защита е антибактериална технология за инхибиране  растежа и размножаването на микроорганизми.

Microban антибактериална защита дава на продуктите допълнително ниво на защита срещу вредни микроби, като бактерии, мухъл и плесен, които могат да причинят кръстосано замърсяване и влошаване на качеството на продуктите.

Microban защита е вградена в продукта по време на производствения процес и не може да се измие или да се износи. Той е проектиран да предоставя непрекъснато антибактериална защита при всяка употреба и през целия жизнен цикъл на продукта.

Сребърни добавки:

От векове среброто е известно със своите антибактериални свойства и Microban е разработила технология на базата на сребро за използване в най-новите продукти.

Colop използва Microban трето поколение сребърни добавки за оптимизиране на антибактериалната ефикасност. Microban 3G Silver ™ предлага активна и дълготрайна защита срещу бактерии като E.coli, Salmonella, както и С. ауреус (стафилококус ауреус) и MRSA (метицилин-резистентни стафилококус ауреус) и други микроорганизми.

Microban ® технология претърпя редица тестове от независима лаборатория и има дълга история в областта на сигурността и безопасната употреба на продуктите. Тя е регистрирана в Европа с BPD (биоциден продукт директива) и в САЩ  в Администрацията по храните и лекарствата за всички продукти, в които се използва. Microban добавки могат да бъдат открити в продуктите на водещи потребителски, индустриални и медицински производители в света.

Микроскопът показва впечатляващо ефективността на Microban антибактериална защита:

 

Когато микроби влизат в контакт с повърхността на продукта, Microban ® антибактериална защита прониква през клетъчната стена на микроорганизми и затруднява клетъчните функции на микроорганизмите и те не могат да функционират, да растат и да се възпроизвеждат

Microban® и COLOP – един силен отбор - печати с антибактериална защита

В лицето на Microban®, COLOP има отличен партньор за предоставяне на антибактериални защита на печатите си. В ежедневието печатите се използват от много и различни хора - това означава прехвърляне през много ръце и ..... прехвърляне на бактерии! Особено уязвими групи са работещите в :

- правителството и правителствени организации, администрация – общини, кметства и др.
- образование – университети, колежи, училища, детски градини и т.н.
- финансовите институции – банки, застрахователни дружества
- медицински учреждения – болници, поликлиники, диспансери и т.н
- туристически услуги
- други

Търсенето на офис продукти и консумативи, които са с вградени антибактериална защита, вече съществува и ще се засили още повече. Това се подкрепя и от факта,че всеки ден все повече продукти (напр. домакински изделия) от известни производители и марки, се предлагат с вградена антибактериална защита и постоянно се рекламира точно това предимство.

В областта на печатите, COLOP е първата компания в световен мащаб, която предлага продукт с антибактериална защита.

 COLOP Microban® продукти:

 a) Класическа серия

 b) Стандартна Принтер серия

 a) Класическа серия с Microban®  защита

Цялата COLOP Classic Line серия ще се произвежда с Microban ® антибактериална защита. Microban 3 G-сребърна технология е вградена в дръжката и капачката на продуктите, като части, които биват засегнати по време на работа. Класическият дизайн остава непроменен. Само капачката ще разполага с допълнителен отпечатък от Microban ® лого на капака.